Rodzaje chleba

Bogaty chleb jest niezbędny w diecie śródziemnomorskiej. Każdemu posiłkowi zawsze towarzyszy dobry chleb, a przystawek nie będzie mniej. Oprócz chleba krojonego, który każdy lubi, w catering maiami codziennie pracujemy z wieloma rodzajami pieczywa, aby móc łączyć je z różnymi nadzieniami przygotowywanymi przez naszą piekarnię. Oto rodzaje pieczywa, które znajdziesz w naszym dziale piekarniczym.

Rodzaje chleba

Chleb polarny rodzaj pieczywa jest dedykowany miłośnikom „chrupiącego pieczywa”. Bardzo popularny w krajach skandynawskich, jego baza z mąki żytniej i jęczmienia z mlekiem, odrobiną drożdży i nasion, płaski wygląd, smak i spójna konsystencja sprawiają, że idealnie nadaje się do wypełnienia tym, co lubisz najbardziej.

Chleb zbożowy : ten chleb jest najmniejszy, chociaż ma wspaniały smak. Miękkie, lekkie i puszyste, ale chrupiące dzięki płatkom zbożowym.

Kanapki : Wykonane z Tramezzini, tradycyjnego włoskiego miękkiego, puszystego chleba bez skórki. Do wyboru jest wiele smaków: białe pieczywo, szpinak, pomidor, karmel … które sprawiają, że są zróżnicowane kolorystycznie i zapewniają doskonałą prezentację.